MartinusRespondoj:Brug af Martinus citater

Fra Martinus Respondoj
Spring til navigation Spring til søgning

Denne side beskriver guidelines for brug af Martinus citater på Martinus Respondoj. Vi benytter generelt få citater af Martinus på Martinus Respondoj, da Martinus har ønsket at hans tekster ikke skulle læses ude af sammenhæng.

Se også Martinus Instituts side om brug af Martinus' citater.

Hvad er et Martinus citat?

Et citat af er et præcist og korrekt stykke tekst fra Martinus værk. Det er typisk et uddrag af, en eller få sætninger. Et citat har en præcis angivelse af hvor det stammer fra. Et citat er angivet, så der ikke er tvivl om det er Martinus tekst eller ej.

Hvordan bruges et citat?

På Martinus Respondoj bruger vi Quote skabelonen til at angive et citat. Her er et eksempel på wiki-koden til et citat:

{{Quote| Denne kraftkilde viser sig som en indtrængen i [[bevidstheden]] af færdige ideer eller idemateriale eller [[viden]]. | [[Livets Bog 2]], stk. 355 {{ref|355}} }}

Hvilket giver følgende citat om intuitionen:


Denne kraftkilde viser sig som en indtrængen i bevidstheden af færdige ideer eller idemateriale eller viden.

Livets Bog 2, stk. 355 [1]


De to tuborgklammer i begyndelsen fortæller systemet at det er en skabelon. "Qoute" er første informationsdel og angiver at det er skabelenon "Quote". "|" angiver at det er en ny informationsdel, som angives til skabelonen. Den anden informationsdel er selve citatet. Tredje informationsdel bruges til at angive, hvor citatet stammer fra. De to sidste tuborgklammer angiver afslutningen på skabelonen. Wiki-systemet fortolker indholdet og erstatter angivelserne med den udfyldte skabelon.

Det er muligt at bruge skabeloner inde i skabeloner. På Martinus Respondoj har vi skabelonen "ref", som vi bruger til referencer til Martinus værk. Wiki-systemet sørger for at oprette en note på siden med et link til Martinus værk på martinus.dk.

Brug få citater

Brug generelt få citater og skriv så vidt muligt teskten selv. Vi anbefaler at der er mindst lige så meget tekst, som der er citater. Gerne langt mere tekst skrevet til Martinus Respondoj end der er citater.

Referencer